Aske Jacoby solo

Om Aske Jacoby.

Guitaristen, sangskriveren, sangeren og produceren Aske Jacoby har en enestående position i dansk musikliv. Han har gennem sine 35 år som aktiv musiker medvirket på over 300 plader og har sat sit unikke fingeraftryk på vigtige albums fra CV Jørgensen, Thomas Helmig, News, Danseorkestret, Sanne Salomonsen, Billy Cross og mange, mange andre.

Indimellem har han også fået tid til at udgive solo-albums med sine egne sange. Musik som har sin rod i den amerikanske tradition med tråde til folk, blues og country, men også med klare rock referencer. Musik hvor personlige og nære tekster får fuld fokus, understøttet af enkle melodier og båret frem af Askes karakteristiske stemme, der emmer af levet liv og troværdighed.

Det seneste album ”Chant” blev indspillet i Los Angeles. Det lykkedes at få en aftale i stand med den fremragende bassist Tony Scherr (Norah Jones, Bill Frisell, Willie Nelson) og den legendariske, 71-årige trommeslager Jim Keltner, der har siddet bag trommerne hos mange af de allerstørste ikoner – Elvis, George Harrison, Neil Young, John Lennon og Emmylou Harris.

Pladen udkom i marts 14 på SONY Music og fik en række fine anmeldelser, og efter nogle koncerter i Danmark i efteråret 14 skrues der for alvor op for blusset i 2015. Allerede i januar tager Jacoby til New York for at skrive sangene til sit næste album, som skal indspilles i april i Los Angeles med Tony Scherr og Jim Keltner – ”der er meget mere at hente i det samarbejde”, som Aske siger.

I februar og marts turnerer han med sin kvartet over hele landet.

Lyt her: