Fried Okra Band

– Back Into The River –
Fried Okra Band fra København er tilbage med deres 4. udgivelse, “Back Into the River”, som er indspillet live i et lille baggårdsstudie i Valby. Med få instrumenter og et minimum af overdubs viser albummet den Københavnske undergrundstrio fra dets mest rockede og poetiske side.
Med “ Back Into The River” beviser Fried Okra Band, at de kan lege med blandt deres amerikanske kolleger som ligeledes er inspirerede af den hypnotiske Hill Country Blues. Kunstnere som Jack White og The Black Keys har i de senere år konsolideret deres status med sange, som netop er baseret på denne til tider simple stil der fokuserer på det enkle, rå guitarriff og groovet.

Med denne inspiration i bagagen har Fried Okra Band skrevet deres egne sange og skabt deres egen sound på flere albums. Det simple udtryk og det hypnotiske groove gennemsyrer ”Back Into the River”. Nogle af sangene udvikler sig dynamisk, nogle vugger bare i deres egen stemning… men de har alle bandets sound. I sange som “My Kind Of Woman” og “ I Can’t Help You Out” rockes der solidt igennem, og i “Dont Go North” får vi en vaskeægte power boogie som kunne være skrevet i af ZZ Top i 1970erne. Forsanger og guitarist Morten Lunn siger om pladen: “Titlen ”Back Into The River” er taget fra en linje på pladens åbningsnummer. Den handler blandt andet om at være tilbage i strømmen af tanker og følelser der flyder af sted, og bliver til musik. Den strøm af musik, vi kan lide at arbejde med. De gamle grækere sagde, man ikke kunne træde ned i den samme flod to gange, vi synes vi træder i en velkendt flod, men vandet er noget andet og aldrig i stilstand. Vi træder ned i strømmen med 11 numre, et par guitarer og et trommesæt plus det løse. Det er vores sound, sådan lyder Fried Okra Band lige nu. “ Instrumentalt byder albummet foruden guitarer og trommer også på visit fra mandolin og en hjemmelavet d iddley bow, oprindeligt et Mississippiinstrument bestående af et kosteskaft med en streng på.
Fried Okra Band blev oprindelig dannet som kvartet i 2005 og er nu en trio bestående af Morten Lunn ( Vokal, Guitar og diddley bow), Thomas Foldberg (Guitar) og Thomas Crawfurd (Trommer, mandolin, mandola og percussion). Med den besætning adskiller bandet sig fra meget i både blues og rockverdenen og mange har da også allerede fået ørene op for den basløse trio. Bandet har taget deres musik rundt til hele Skandinavien, til Baltikum og senest i 2014 til Østrig og har fået stor ros af både danske, europæiske og amerikanske rock og bluesmedier. 

“Back Into the River” udkommer på vinyl, CD og download og er produceret af Noah Rosanes

LYT HER:

 

 

 

 

 

LYT MERE HER: